Huidig nummer

Titel

Artiest

Background

Blog

Voor de 28ste keer organiseert carnavalsvereniging KV Böschuule het culinaire evenement Teuvenement. Dit jaar zorgen foodtrucks van lokale ondernemers voor de lekkernijen. Geert van Schaijk vertelt erover.

Het evenement Bouwrock luidt jaarlijks het bouwverlof in en is door de jaren heen uitgegroeid tot een begrip. Café De Wandelaar organiseert dit jaar het evenement dat plaatsvindt op de binnenplaats van Auberge ’s Gravenhof in ’s Gravenvoeren.

Joris Gaens en Hilde Broers(Voerbelangen) hebben een boek geschreven over ‘Het Voeren van morgen’. Een boek met een lange termijn visie op het gemeentelijk beleid per thema(landbouw, gezondheid, vrije tijd,…). Het boek kost €15 en is verkrijgbaar bij leden van Voerbelangen. De opbrengst wordt geschonken aan het rampenfonds Samen Sterk.

De langste dag van het jaar is nabij. Willy vertelt over de start van de zomer en welke invloed de zomerwende op de natuur heeft.

Het EK 2024 is begonnen. Voetbalkenner Maarten Claes belicht het voetbalevenement en belicht de kansen van België en de concurrenten.

Onder begeleiding van Daan Dekeukeleire, vleermuizenexpert van Natuurpunt, ging een groep natuurliefhebbers op vrijdag 14 juni 2024  op zoek naar vleermuizen in Sint-Pieters-Voeren. Yolanda Daems was erbij en vertelt hoe ze deze wandeling heeft ervaren en deelt met ons de feitjes over deze bijzondere dieren.

Een overstroming heeft ook gevolgen voor de tuin. Willy Duijsens vertelt over de effecten op bomen en planten en geeft advies over nazorg voor de tuin en het (niet) eten van groente en fruit.

Yolanda Daems vertelt over de ervaringen en haar inzet als burger en schepen tijdens de wateroverlast.

Pascal Beuken werkt bij de Gemeente Voeren en heeft tijdens en na de wateroverlast de getroffenen geholpen. Hij vertelt zijn verhaal.