Huidig nummer

Titel

Artiest

Background

Blog

Burgemeester Joris Gaens geeft uitleg over: – Presentatie kandidaatstelling ‘Landschapspark Grenzeloos Bocagelandschap’.– Bezoek Nijlen aan Voeren en bezoek Voeren aan Nijlen.– Pinksterloop georganiseerd door de jeugdraad.– Status van de werken in Teuven en Moelingen & oproep om mee te denken over de invulling van een aangekocht perceel aan de Berwijn.–  Wat is de status van […]

In de uitzending van 27 mei werd bekendgemaakt dat KLJ Teuven de prijs van de Culturele Raad 2023 in ontvangst mag nemen. Een interview met Geert van Schaijk, voorzitter KLJ Teuven.

Moelingen – denk je met ons mee? Begin dit jaar heeft de gemeente een perceel aangekocht (zie het paars ingekleurde terrein op de kaart; het terrein naast het speeltuintje). De invulling van het terrein wil de gemeente Voeren graag laten bepalen door de inwoners van Moelingen zodat het een aangename plaats wordt waar iedereen graag […]

Minder Mobielen Centrale Voeren zoekt vrijwilligers! De Minder Mobielen Centrale vervoert mensen die omwille van leeftijd, ziekte of handicap zich moeilijk kunnen verplaatsen en die geen openbaar vervoer kunnen nemen en zich geen taxi kunnen veroorloven. Ze wil hierbij ook inspelen op sociaal isolement en eenzaamheid. Op dit moment is de Minder Mobielen Centrale dringend […]

De beruchte rups van de buxusmot(Cydalima perspectalis) is dit jaar erg actief.  Hoe kunnen we deze veelvraat op biologische wijze beheersen? Plantendokter Willy Duijsens geeft tips!

Elk jaar vindt op de eerste zondag van juli het Teuvenement plaats. Een evenement waar men kan genieten van allerlei lekkernijen en de leuke sfeer. Dennis Roijen, secretaris van K.V. Böschuule, vertelt over de organisatie.

Met Julia Verhaegh blikken we terug op het geweldige ‘Sjötte weekend’ georganiseerd door Schutterij Sint-Martinus. Daarnaast kijken we vooruit naar het ‘Koningsschieten’ en de processie van Sint-Martens-Voeren en Sint-Pieters-Voeren.

Op zondag 14 mei bracht het gemeentebestuur van Nijlen met een vertegenwoordiging van de verenigingen van de zustergemeente een bezoek aan Voeren. Luister naar de toespraken: – Schepen van Cultuur van gemeente Voeren : William Nijssen – Burgemeester gemeente Nijlen : Paul Verbeeck – Burgemeester gemeente Voeren : Joris Gaens

Op zondag 14 mei bracht het gemeentebestuur van Nijlen met een vertegenwoordiging van de verenigingen van de zustergemeente een bezoek aan Voeren.  De voorzitter van Cultuurraad Nijlen, Wilfried Serneels, vertelt over de gemeenschappelijke historie en daarin de verklaring van de gelijkende wapenschilden.

Op zondag 14 mei bracht het gemeentebestuur van Nijlen met een vertegenwoordiging van de verenigingen van de zustergemeente een bezoek aan Voeren. Een interview met schepen van cultuur van de gemeente Nijlen Luc Luyten.