Huidig nummer

Titel

Artiest

Background

Infoavond Opvoedingswinkel : Je bent om op te eten!

Raadzaal gemeentehuis ['s Gravenvoeren]

Evenement info
Datum: 13 oktober 2020
Tijd: 19:00
Locatie: Raadzaal gemeentehuis
Adres: Gemeenteplein 1 's Gravenvoeren
Telefoon: 043/81.99.40
Details

Het lijkt wel alsof je dochter (2 jaar) niks meer wil eten. Een tijdje geleden at ze voor je gevoel nog alles, maar nu is het iedere keer weer ‘nee!’.

Je zoon (4 jaar) eet bijna geen groente. Het kost heel wat moeite, praten, zeuren en onderhandelen om hem toch een hapje groente te laten proeven.

Je dochter (8 jaar) en zoon (11 jaar) zijn altijd al lastige eters geweest. Om ervoor te zorgen dat ze toch wat eten, maak je voor beide kinderen iets anders klaar.

Deze situaties zijn voor veel ouders en opvoeders herkenbaar en komen in veel gezinnen voor. Als ouder weet je vaak heel goed wat gezonde voeding is en bied je je kind dat ook het liefst aan. Alleen wil je kind het helemaal niet eten, vaak met gemopper over en weer tot gevolg. ‘Bah, lust ik niet’ of ‘Getver!’ zegt hij dan. Het in huis halen van gezonde voeding blijkt dan ook een heel ander verhaal dan het daadwerkelijk willen eten van die (gezonde) voeding.

Tijdens deze lezing geeft dr. Joyce Akse, opvoedcoach & psycholoog bij Akse Coaching – Opvoedcoaching& Opvoedadvies, waardevolle informatie en praktische adviezen over opvoeding aan tafel. Ouders maken tijdens deze lezing kennis met de basisprincipes uit haar ‘Theelepelmethode’; deze methode heeft als doel om ouders te leren hoe ze hun kind (0-12 jaar) gezond, gevarieerd en genoeg laten eten.
Wanneer je thuis aan de slag gaat met de informatie uit deze lezing, dan merk je dat je kind meer open staat voor nieuwe gerechten en nieuwe ingrediënten, dat je kind vaker durft te proeven, je ervaart dat de strijd aan tafel vermindert en je merkt dat het gezelliger wordt aan tafel.

! Inschrijving is verplicht (gratis)

Uiteraard gelden de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan tijdens deze avond.
Voor meer info hierover : zie de facebookpagina van de Opvoedingswinkel.

Toevoegen aan Google kalender

Voeg nu toe