Huidig nummer

Titel

Artiest

Background

Sleuteloverdracht

Parochiezaal ['s-Gravenvoeren]

Evenement info
Datum: 8 februari 2024
Tijd: 19:00
Locatie: Parochiezaal
Adres: Kerkplein 's-Gravenvoeren
Details

Ook dit jaar zal het officiële startschot van de Voerense carnaval gegeven worden tijdens de sleuteloverdracht. Deze traditionele opening van de Voerense vasteloavend is inmiddels een begrip, en wordt in een nieuw jasje gestoken.

In overleg en met de medewerking van de gemeente Voeren is de locatie van dit feestelijk gebeuren gewijzigd van raadzaal naar de parochiezaal van ’s-Gravenvoeren. Deze accommodatie is op meerdere vlakken geschikter voor deze activiteit.

Programma

Op donderdag 16 februari verzamelen de Voerense carnavalsverenigingen en carnavalisten om 19u in de parochiezaal. Zodra iedereen aanwezig is, verplaatst de bonte menigte zich naar het gemeentehuis onder muzikale begeleiding van de blaaskapel.

Burgemeester en schepenen ontvangen bij aankomst de prinsen en prinsessen en hijsen samen de carnavalsvlag in de vlaggenmast.

Nadat het gezelschap zich weer heeft verplaats naar de parochiezaal zal de burgemeester een welkomswoord voordragen.

Hierna is het tijd voor humor in de vorm van een satirisch optreden, gebracht door leden van de vier carnavalsverenigingen.

Als hoogtepunt ontvangen de prinsen en prinsessen van de verenigingen beurtelings de sleutel en oorkonde uit handen van burgemeester en schepen.

Na het maken van de prinsenfoto zorgt D’r Christian voor een geweldig optreden, onder het genot van een hapje en een drankje. Aansluitend zal Omroep Voeren voor de ambiance zorgen.

Van harte uitgenodigd namens,

C.V. de Djimmers
K.V. de Waggelerre
K.V. de Boemelaire
K.V. Böschuule

Toevoegen aan Google kalender

Voeg nu toe