Huidig nummer

Titel

Artiest

Background

Themawandeling in teken van bevrijding

[Noorbeek]

Evenement info
Datum: 5 mei 2024
Tijd: 10:00
Adres: Klein Heugdeweg Noorbeek
Details

Noorbeek herdenkt de 80-jarige bevrijding van de Tweede Wereldoorlog

Ter nagedachtenis aan de bevrijding van Zuid-Limburg tijdens de Tweede Wereldoorlog zal Noorbeek traditiegetrouw gastheer zijn van het evenement “Crossing Borders”. Het was op 12 september 1944 dat Noorbeek als eerste gemeente van Nederland bevrijd werd. Dit heugelijk feit zal 80 jaar na de historische bevrijding wederom uitbundig gevierd worden.

Het “Crossing Borders” evenement zal dit jaar op 2 momenten worden georganiseerd, op Bevrijdingsdag, zondag 5 mei, wordt er uitgepakt met een sfeervolle themawandeling. In het weekend van 6, 7 en 8 september vindt wederom het Liberation Weekend plaats.

Zondag 5 mei
Een themawandeling voor jong en oud van ongeveer 7 kilometer geheel in het teken van de bevrijding. Tegen de achtergrond van de iconische landschappen van Noorbeek en de Voerstreek beginnen de deelnemers aan een reis door de tijd, waarbij ze zowel fysieke als metaforische grenzen overschrijden.

Als onderdeel van deze ervaring zullen er een tiental displays met scènes uit de Tweede Wereldoorlog tot leven worden gebracht door toegewijde re-enactment groepen. Deze meeslepende voorstellingen zijn bedoeld om de herinneringen te eren van degenen die voor onze vrijheid vochten en tegelijkertijd een kijk in het verleden te bieden aan onze jongere generaties. De wandeling biedt de deelnemers ruimschoots de gelegenheid om alle uitbeeldingen te bewonderen en stil te staan bij de bevrijding. Alles wordt aangekleed met origineel materiaal uit de WOII. Zo is er o.a. een Duitse post te bezichtigen en zijn er diverse Amerikaanse opstellingen met voertuigen en bijbehorend kampement te zien.
Deze wandeling is kinderwagen vriendelijk en zowel tijdens als na afloop is er de gelegenheid voor het nuttigen van een hapje en een drankje. Elke deelnemer ontvangt ook een certificaat als herinnering aan deze gedenkwaardige wandeltocht.

Inschrijving wandeling vanaf 10.00 uur tot 14.00 uur.
Volwassenen €5,-.
Kinderen tot 12 jaar gratis.
Startpunt wandeling, Klein Heugdeweg 6255 AJ Noorbeek.

Dit evenement wordt mogelijk gemaakt door de gezamenlijke inspanningen van lokale organisaties en vrijwilligers die zich inzetten voor het behoud van de herinnering aan de Bevrijding van Zuid-Limburg en ervoor zorgen dat de erfenis ervan nog generaties lang voortduurt. U bent van harte uitgenodigd om samen dit cruciale moment in de geschiedenis te herdenken.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.crossing-borders.nl en de Facebook pagina “Bevrijding Noorbeek”

Toevoegen aan Google kalender

Voeg nu toe